Vintage τζιν παντελόνια Levis


Let's vintage !
Ας μιλήσουμε λίγο για το πιο πολυσυζητημένο, φορεμένο και αγαπημένο τζιν όλων των εποχών, το τζιν με κωδική ονομασία 501 της εταιρίας  Levi Strauss & Co.

Ας πάρουμε τα πράγματα ομως απο την αρχή. Το 1850 ο 20 χρόνος Λιβαι Στρος σκέφτηκε να φτιάξει το πρώτο αυθεντικό παντελόνι με αυτήν σκληρή υφή για να καλύψει την επιθυμία των ανθρώπων που δούλευαν στα ορυχεία και ειχαν ανάγκη τα ρούχα τους να αντέχουν στην σκληρή εργασία, ετσι στις 6 Ιουνίου το 1850 έγιναν περιζήτητα.
Το πρώτο τζιν με την μορφή που εχει σήμερα πουλήθηκε στις 20 Μαΐου έναντι 13 δολαρίων (χρυσές ευκαιρίες τοτε) . Το 1860 είχαν ήδη τον κωδικό 501 και τα περισσότερα ήταν στην απόχρωση του μπεζ έπειτα βγήκαν και στο μπλε σκούρο ώστε να μην λερώνονται εύκολα.
Το 1970 αποτέλεσε σταθμός για το τζιν και την θέση που κατέχει τωρα στην μόδα, το 70' αποτέλεσε νεα πρωτοποριακή ιδέα του σχεδιαστή YSL στις παριζιάνικες πασαρέλες (Πηγή).

Ποιά απο εμάς δεν έχει ή έστω δεν θελει να αποκτήσει ένα ψηλόμεσο Levi's 501; ένα τζιν που βγαίνει σε πληθώρα χρωμάτων, σχεδίων και υφής για να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητα του, χωρις να ξεφεύγει απο τις απλές αλλά καθαρές γραμμές του και χωρίς να παρασύρεται απο την εποχική μόδα. Είναι ένα τζιν με προσωπικότητα!

Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως επανηλθε δυναμικά στην μόδα και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε απο αυτο, είναι ίσως το τζιν που ενώνει με μαεστρία της εποχές του 80'-90' με το σήμερα για αυτό και οι φωτογραφίες της μητέρας απο τα νιάτα της που σας επιδείκνυει με περίσσεια υπερηφάνεια σας είναι τόσο οικίες για αυτό και έχει ονομαστεί ως vintage Jean.
Άλλωστε η μόδα ανακυκλώνεται, ξέρει τι να κρατήσει,τι να διώξει, τι κολακεύει τον γυναικείο σωματότυπο και τι όχι (τα χαμηλόμέσα μέσα τζιν που έφυγαν ανεπιστρεπτί).

Που μπορείτε να βρείτε λοιπόν αυτά τα τζιν ;;;;;;!!
Υπάρχουν παρα πολλα καταστήματα που είναι λάτρεις της vintage αισθητικής και διαθέτουν τα συγκεκριμένα τζιν σε απίστευτα χαμηλές τιμές ! 

Άραγε πόσοι απο εμάς έχουμε προσέξει την δερμάτινη επιγραφή πίσω απο τα τζιν της Levi's; 
Η δερμάτινη επιγράφει απεικονίζει δυο άλογα που τραβούν ένα τζιν λογικά με αυτόν τον τρόπο θελει να μας δείξει ποσό γερά είναι τα συγκεκριμένα τζιν! 

Επίσης, εάν αποφασίσετε να παραγγείλετε απο το διαδίκτυο θα πρεπει να ξέρετε πως τα συγκεκριμένα τζιν αγκαλιάζουν το σώμα όμως δεν ανοίγουν, όποτε καλύτερα να παραγγείλετε το νούμερο που φοράτε και ίσως και ένα νούμερο μεγαλύτερο ώστε να είστε σίγουρες .
Το XS/S είναι το 26-27 το Μ είναι το 28-29 και το L/XL είναι το 30-31


Φυσικά αν θέλετε να αγοράσετε ένα και μοναδικό τοτε θα σας πρότεινα το πιο κλασικό όλων, το συγκεκριμένο ανοιχτόχρωμο Levi's ταιριάζει με τα πάντα χειμώνα καλοκαίρι επίσης δεν είναι τοσο ψηλομεσο !

Μπλούζα γκρι Zara 5,95€
Vans παπουτσια KOOLFLY 70€
Μπαντανα Bershka 4,90€
Γυαλιά ηλίου MYKITA 300€ 
Vintage Levi's Jean 25€ (elephant gang Θεσσαλονικη)


Παντόφλες με γουνάκι Zara 29.9€
Μπάντανα κόκκινη κλασική Bershka 4,90€
Γυαλιά ηλίου Ray Ban 120€
Vintage Levi's Jean 25€ ( elephant gang Θεσσαλονικη)



3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο blog. Είμαι μεγάλη fan αυτής της εταιρίας, όλα τα τζιν τους είναι καταπληκτικά στην ποιότητα και κρατάνε για πάρα πολύ καιρό. Το καλό εδώ είναι ό.τι έχουν και μεγάλη πυκηλία από τζιν οπότε μπορώ να χρησιμοποιώ ό,τι σχέδιο θέλω αναλόγως την περίσταση. Ευχαριστώ για το post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό άρθρο και πολύ ενημερωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό άρθρο! Μας δείχνει την δυναμική της Levis. Εγώ ψώνισα τα δικα μου Levis στην unity! Τa χει σε προσιτές τιμές https://www.unity.gr/el/brands-el/?features_hash=6-433

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com