Συνταγή για λιαστά ντοματίνια




Υλικά
  • Φρέσκα ώριμα ντοματίνια 
  • Χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο 
  • Προαιρετικά σκόρδο, βασιλικό, ρίγανη, Δυόσμο κ.α μυρωδικά 
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ντοματίνια μας.
  2. Τα κόβουμε στην μέση, όχι μέχρι το τέλος,  θέλουμε να είναι ενωμένα.
  3. Τα αραδιάζουμε στο ταψί τις κουζίνας κολλητά το ένα με το άλλο.
  4. Τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και τα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σας. 
  5. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα τούλι. Διπλώνουμε το τούλι τουλάχιστον μια φορά ώστε να αποφύγουμε τα ζουζούνια. 
  6. Τοποθετούμε το ταψί μας σε μέρος που έχει πολύ ήλιο, αν χρειαστεί μετακινούμε το ταψί ανάλογα με το που έχει περισσότερη ηλιοφάνεια. 
  7. Θέλουμε περίπου 3 μέρες με έντονη ηλιοφάνεια για να είναι έτοιμα. Αν χαλάσει ο καιρός, μην μου αγχωθείτε, βάλτε το ταψί στον φούρνο για κανένα 15 λεπτό στους 80 βαθμούς και σβήστε. Αφήστε το να κρυώσει και θα το επαναλαμβάνετε είτε μέχρι να φτιάξει ο καιρός είτε μέχρι να ξεραθούν. 
  8. Τέλος, με όποιο τρόπο και να επιλέξουμε να φτιάξουμε τα λιαστά μας ντοματίνια στο τέλος τα περνάμε από τον φούρνο για 15 λεπτά στους 80 βαθμούς για να απόστειρωθούν.
  9. Τοποθετούμε όλα τα ντοματίνια σε ένα μικρό βάζο ( συνήθως των 250ml), ενδιάμεσα βάζουμε και τα φρέσκα μυρωδικά μας. Στο τέλος γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά το καπάκι.
  10. Έτοιμοοοοοο
💡Ταιριάζει απίστευτα με τις πράσινες σαλάτες του χειμώνα 👌




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com