8 σπιτικές θεραπείες μαλλιών.

Τα αυγά, το γιαούρτι και το μέλι αποτελούν με την πρώτη ματιά συστατικά ενός νόστιμου πρωινού, τυχαίνει όμως να είναι και τα συστατικά της περιποίησης των μαλλιών.

8-spitikes-therapeies-mallion-TwoChiChis

8-spitikes-therapeies-mallion-(1)-TwoChiChis

  Θεραπεία με αυγό για όλους τους τύπους μαλλιών

Για τα κανονικά μαλλιά χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό, για τα λιπαρά μαλλιά χρησιμοποιήστε τα ασπράδια των αυγών, για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά χρησιμοποιείστε τους κρόκους των αυγών. Εφαρμογή: Χρησιμοποιείστε 1/2 φλιτζανιού του μείγματος αυγού που επιθυμείτε και είναι κατάλληλο για τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το σε καθαρά και νωπά μαλλιά. Εάν δεν υπάρχει αρκετό αυγό για την εφαρμογή σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και των μαλλιών σας, αυξήστε την ποσότητα του μείγματος αυγού. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό (για την αποφυγή του «μαγειρέματος» των αυγών) και σαμπουάν. Η θεραπεία με ολόκληρο το αυγό και με τους κρόκους μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μια φορά τον μήνα, ενώ η θεραπεία με τα ασπράδια μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.

8-spitikes-therapeies-mallion-(2)-TwoChiChisΓια Θαμπά μαλλιά

Τα προϊόντα styling (καθώς και η ατμοσφαιρική ρύπανση) μπορούν να εξασθενίσουν την λάμψη των μαλλιών σας, όμως τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι μπορούν να αναστρέψουν την ζημιά (Το γαλακτικό οξύ αφαιρεί απαλά τη βρωμιά, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει). Εφαρμογή: Κάντε μασάζ με 1/2 του φλιτζανιού κρεμά γάλακτος ή απλό γιαούρτι σε νωπά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, έπειτα με δροσερό νερό και στη συνέχεια σαπουνίστε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.

8-spitikes-therapeies-mallion-(3)-TwoChiChisΓια φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Για την καταπολέμηση των νιφάδων στα μαλλιά σας δοκιμάστε ένα μείγμα χυμό λεμονιού και ελαιολάδου στα μαλλιά σας. (Η οξύτητα του λεμονιού βοηθά να στην απαλλαγεί των νιφάδων του δέρματος ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει το δέρμα στο κεφάλι σας). Εφαρμογή: Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό, κάντε μασάζ σε νωπά μαλλιά με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά και σαπουνίστε ως συνήθως. Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.

8-spitikes-therapeies-mallion-(4)-TwoChiChisΓια λεπτά και αδύναμα μαλλιά

Για να προσθέσετε ζωντάνια στα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μπύρα! Εφαρμογή: Αναμίξτε 1/2 του φλιτζανιού μπύρα (αφού το έχουμε αφήσει για 1-2 ώρες ανοιχτό για να φύγει το ανθρακικό) με 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο και ένα ωμό αυγό. Εφαρμόστε το σε καθαρά και νωπά μαλλιά, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Ή βάλτε την μπύρα (που έχει κάτσει) σε μπουκάλι-σπρέι και ψεκάστε το σε στεγνά μαλλιά. «Όταν το υγρό εξατμιστεί, το υπόλοιπο υπόλειμμα πρωτεΐνης (από το σιτάρι, βύνη ή λυκίσκο) θα συνεχίσει ενισχύει την δομή της τρίχας,». Θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν κάθε 2 εβδομάδες.

8-spitikes-therapeies-mallion-(5)-TwoChiChisΓια ξηρά ή κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά

Όποια και αν είναι η αιτία της αφυδάτωσης των μαλλιών σας, το φυσικό γλυκαντικό μπορεί να σας βοηθήσει. «Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό που σημαίνει ότι προσελκύει και κλειδώνει την υγρασία». Εφαρμογή: κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με 1/2 φλιτζανιού μέλι σε καθαρά και νωπά μαλλιά, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για ευκολότερη εφαρμογή. Για εξαιρετικά κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά, αναμείξτε το μέλι με 1 έως 2 κ.σ. πλούσια σε πρωτεΐνες συστατικό, όπως αβοκάντο ή τον κρόκο του αυγού, το οποίο θα συμβάλει στην αναδημιουργία την κερατίνης των μαλλιών. Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μια φορά το μήνα.

8-spitikes-therapeies-mallion-(6)-TwoChiChisΓια λιπαρά μαλλιά

Εφαρμογή: Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε μία αλατιέρα και πασπαλίστε σε στεγνά μαλλιά σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας μέχρι να αδειάσετε την αλατιέρα. Μετά από 10 λεπτά, βουρτσίστε τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα μαλλιών για να ξεβγάλετε εντελώς το καλαμποκάλευρο. Η Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη μέρα.

8-spitikes-therapeies-mallion-(7)-TwoChiChisΓια μαλλιά που φριζάρουν

Το αβοκάντο επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά και όχι μόνο, τα ελαία του μάλιστα σε συνδυασμό με πρωτεΐνες του προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών για την εξομάλυνση των ατίθασων μαλλιών. Εφαρμογή: Λιώνουμε το μισό αβοκάντο και κάνουμε μασάζ σε καθαρά και υγρά μαλλιά. Αφήστε τα για 15 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε με νερό. Για την ενίσχυση της ενυδάτωσης συνδυάστε τον πουρέ του αβοκάντο με 1-2 κ.σ. ξινή κρέμα ή κρόκους αυγών ή μαγιονέζα. Η Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δύο εβδομάδες.

8-spitikes-therapeies-mallion-(8)-TwoChiChisΓια την απομάκρυνση των καταλοίπων στα μαλλιά

Εφαρμογή: Αναμίξτε 1-2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα με μικρή ποσότητα νερού μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός. Κάντε μασάζ σε υγρά μαλλιά και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν μαλλιών. Θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δύο εβδομάδες.

Δείτε επίσης:Μερικές απλές συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com