Βρεφικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη

sintagi gia vrefika mpiskota xoris zaxari
Γεια σας, ήθελα εδώ και καιρό να αναρτήσω συνταγές  για μωράκια τα οποία θα ηταν πλούσια  σε θρεπτικά  συστατικά,  εύκολα  και οικονομικά. Καθώς  μεγαλώνει  ενα μωράκι του γεννιούνται  καινούριες ανάγκες  είτε σε γεύση, είτε σε νεα τρόφιμα,  είτε σε περισσότερα θρεπτικα συστατικά. Ως διαιτολόγιος οι συνταγές που θα σας δείξω θα ειναι υγιεινές και απαλλαγμένες απο ζαχαρη, βούτυρο, ζαχαρούχο, γάλα αγελαδινό, αλάτι και αλλα συστατικά που στην παρούσα ηλικία το μωράκι δεν τα έχει  ΑΝΆΓΚΗ


Υλικά για 12-14 τεμ.:
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις( ή ολικής)
30γρ βρώμη
2 κ.σ σταφίδες περασμένη 
1 ώριμη μπανάνα
1 χυμό απο ένα πορτοκάλια
Το ξύσμα απο το πορτοκάλι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κόφτη κ.γ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Περνάμε την βρώμη μαζί με τις σταφίδες απο το μπουλτι. Έπειτα κοσκινιζουμε όλα τα στερεά υλικα σε ενα μπολ. Σε ένα άλλο  μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα απο το πορτοκάλι, το αυγό, το ελαιόλαδο και την πατημένη μπανάνα. Στη συνέχεια  ανακατεύουμε  ολα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει  ελα κολλώδες ζυμάρι (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι). Παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας  ζυμάρι  και το βάζουμε στην λαδοκολλα απο το ταψί,  αλευρωνουμε λιγο τα δάκτυλά  μας  και ταμπονάρουμε το μπισκότο απο πανω για να του λειάνουμε το σχήμα. Ψηνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά,  μεχρι να ροδίσουν.

💡Τα μπισκότα  θα ειναι σκληρά απο εξω και σχετικα μαλακά απο μέσα, εαν τα θέλετε ακόμη πιο σκληρά μπορείτε στην συνταγή  να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.

Ελπίζω να τα απολαύσει το μωρακι σας ☺☺☺
Διαιτολόγος- Διατροφολογος
Παρασκευοπούλου Σόνια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com