Συνταγή για αφράτα ψωμάκια

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού νομίζω θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή. Είναι από τις πιο εύκολες και αγαπημένες μου συνταγές. Είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜA !

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

1)μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1)ένα φακελάκι μαγιά
3) μια πρέζα αλάτι
4) μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
5)μια κουταλιά της σούπας ταχίνι
6)τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο .
7)χλιαρό νερό ανάλογα πόσο ζητάει η ζύμη, ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε δυο κούπες .


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας, να είναι λίγο σφιχτή… ΠΡΟΣΟΧΗ λίγο, ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε μικρά ίσα κομματάκια δίνοντας τα ότι σχήμα θέλουμε (π.χ σαλιγκαράκια ) και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 -30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Το μυστικό είναι να τοποθετήσουμε ένα μικρό ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη υγρασία για να γίνουν αφράτα τα ψωμάκια μας . Τέλος βάζουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί είτε σε λαδόκολλα είτε με λίγο λάδι αλειμμένο στο ταψί και τα ψήνουμε για 25-35 λεπτά και είναι έτοιμα .

ΛαμπτήραςTips:  μπορείτε να τις κάνετε και γεμιστές  με ελιές ή τυρί

Δείτε επίσης:Συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης… ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com