Συνταγή για Μπόρς

soupa mpors
Μπορς –Η πιο διάσημη σούπα της Ρωσίας. Κόκκινη και πολύ χορταστική, συνδυάζεται τέλεια με σμετάνα (ρωσικό γιαούρτι). Η συνταγή δεν είναι πολύ δύσκολη, αλλά θέλει εξάσκηση για να πετύχεις την γεμάτη γεύση της. Στη Ρωσία λένε ότι όποιος μπορεί να μαγειρέψει καλό μπορς, μπορεί να μαγειρέψει τα πάντα.
Υλικά
½ κιλό μοσχαράκι με κόκαλο
2 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 παντζάρι μέτριο
2 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
½ λάχανο μικρό
Μαϊντανός
Άνηθος
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας για δύο ώρες περίπου σε δυο λίτρα νερό. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια του ζωμού. Αφαιρούμε το κρέας από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε στο ζωμό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, και το παντζάρι, την πράσινη πιπεριά και το λάχανο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το παντζάρι, ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για ένα λεπτό και την ρίχνουμε στο ζωμό.  Στο ζωμό βάζουμε επίσης, την πράσινη πιπεριά και το λάχανο. Κόβουμε το κρέας σε ότι μέγεθος θέλουμε και το ρίχνουμε στο ζωμό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο αφού τα ψιλοκόψουμε.  Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη για κανένα δεκάλεπτο και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com