Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Η συνταγή αυτή έχει ως βάση το παστίτσιο και μου προέκυψε επειδή δεν είχα μακαρόνια No6. Είναι πολύ εύκολη συνταγή με πολύ απλά που πιστεύω κάθε νοικοκυρά θα τα έχει. Γενικά όταν μαγειρεύω τείνω να τα κάνω ελαφριά , έτσι και εδώ, μπορεί να ακούγεται βαρύ όμως δεν είναι. 

kaneloniame kima kai mpesamel

Υλικά για 4 μερίδες:

8 κανελόνια περίπου
300γρ κιμά ανάμεικτο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Μαϊντανό ( ποσότητα κατά προτίμηση)
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ τριμμένη ντομάτα (ή έτοιμη)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ξύλο κανέλας

Υλικά για την μπεσαμέλ

50γρ αλεύρι
40γρ βιτάμ
500ml γάλα 1,5%
1 αυγό
60 γρ κίτρινο τυρί ελαφρύ (<10%λίπος)
μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

  • Βάζετε το  λάδι σε μία κατσαρόλα. Πριν προλάβει να κάψει το λάδι βάζετε τον κιμά και τον σοτάρετε (όχι να καβουρδιστεί) μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι (και τα ζουμιά του), αφού σωθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ( αν χρειαστεί προσθέτετε νερό).
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να μην μας κάψει. Αφού κρυώσει γεμίζουμε τα κανελόνια ένα ένα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι (20 εκ.) σχετικά στριμωγμένα, αν μας περισσέψει κιμάς το βάζουμε στα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στα κανελόνια. Προσέχουμε ο κιμάς να έχει ζουμί παραπάνω ώστε να μαγειρευτούν τα κανελόνια (αλλιώς προσθέστε νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν τα κανελόνια μέσα στο ταψί)

kanelonia me kima kai mpesamel

  • Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε  για 1-2 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (όχι να βράσει) και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι. Αφού έχουμε ρίξει όλο το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθεί. Τέλος προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω στα στρωμένα κανελόνια και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 200-220 βαθμούς (μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ)

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε επίσης:Μακαρόνια με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest tumblr Instagram Odnoklassniki

Διαφήμηση

.

Διαφημίσεις

Followers

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικές προβολές σελίδας

Copyright © Two ChiChis | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com